¨

EU-kandidat: - Stem på en lokal politiker og kom tættere på arbejdet i Bruxelles

Valgstederne lukker klokken 20.00 søndag aften. Foto: René Lind

Linea Søgaard-Lidell (V) opfordrer til at stemme på en lokal kandidat, for så bliver vejen fra Sjælland til Bruxelles kortere.

Valget til Europa-Parlamentet er i fuld gang, og Venstre står i målingerne til at få tre af sæderne i parlamentssalen.

Linea Søgaard-Lidell er en af de kandidater, der kan komme til at repræsentere Venstre i EU, og hun opfordrer til, at folk fra Sjælland stemmer på en kandidat fra lokalområdet. Det vil gøre vejen fra Sjælland til Bruxelles kortere.

- Det er jo ikke ligegyldigt, om man stemmer på en lokalkandidat eller ej, siger hun.

- Hvis jeg bliver valgt, så vil det bagland, jeg kommer hjem til, jo være Sjælland. Det er der, mine vælgere er, og det er der, jeg kommer hjem og besøger Venstre-foreninger og lokale virksomheder, siger Linea Søgaard-Lidell, der bor på Østerbro i København.

Mindre papirarbejde i virksomhederne

Under valgkampen op mod EP-valget har Linea Søgaard-Lidell været på besøg i en række virksomheder på Sjælland og i andre dele af landet.

Her har hun hørt, hvilke udfordringer der er for de mindre erhvervsdrivende, og hun vil arbejde for, at små og mellemstore virksomheder får mere tid til deres arbejde og skal udfylde færre papirer fra EU.

Artiklen fortsætter under billedet.

Linea Søgaard-Lidell, Venstre. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Jeg har for eksempel mødt en lille virksomhed i Lejre, som laver legetøj, og halvdelen af deres salgsafdeling brugte deres tid på at udfylde EU-formularer, fortæller hun.

- Der er brug for mere enkel EU-regulering. Vi skal støve reguleringen af, så det indre marked bliver mere effektivt, og så det bliver nemmere særligt for små og mellemstore virksomheder at handle på tværs af landegrænser, siger Linea Søgaard-Lidell.

20 andre lande stemmer i dag til Europa-Parlamentsvalget. Valgstederne i Danmark lukker klokken 20.00 søndag aften.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App