¨

Et mord hjemsøger ham stadig - tidligere kommissær udgiver erindringer

01:28

Ove Pedersen gik på pension i 2016. Han har skrevet sin erindringsbog samarbejde med den tidligere Ekstra Blads-journalist Stine Bolther. Video: Martin Stilling - TV2 ØST

Tidligere kriminalkommissær Ove Pedersen undrer sig over, at mordet på Vivi Inger Kristiansen aldrig er blevet opklaret.  

Ove Pedersen har været helt tæt på de største kriminalsager i Midt- og Vestsjælland de sidste 30 år.

Som kommissær har han efterforsket et hav af sager, og nu er han aktuel med en erindringsbog, der behandler nogle af de største sager gennem hans tid ved politiet.

Det undrer mig stadigvæk i dag, at sagen ikke har kunnet opklares

Ove Pedersen

- Det er en historie, som dækker over tre årtier, og så er det historien om livet på en politistation, det er historien om mig, fortæller han.

Hvorfor er morderen ikke fundet?

Som kriminalkommissær har Ove Pedersen haft et job, hvor mord, vold, pædofili og terror kommer helt tæt på. Men de voldsomme oplevelser har ikke udfordret hans mentale helbred, fortæller den garvede politimand.

- Jeg har aldrig haft problemer med det, men jeg kan også godt lade mig påvirke af det, siger han.

Men der er dog en sag, der stadig nager ham.

Drabet på Vivi Inger Kristiansen fra Ringsted i 2008 hjemsøger fortsat den pensionerede politimand. Han forstår ikke, hvordan morderen slap væk.

- Det undrer mig stadigvæk i dag, at sagen ikke har kunnet opklares, siger han.

Ingen så hende gå hjem

Den 9. juli 2008 forsvandt 31-årige Vivi Inger Kristiansen. Hun gik fra en fest lidt uden for Ringsted og blev ikke set i live siden.

Ni måneder efter blev hendes nedgravede lig fundet i en skov i nærheden. Morderen er aldrig blevet fundet.

Vivi Inger Kristiansen blev sidste gang set til en fest ved Sorøvej uden for Ringsted, og det undrer Ove Pedersen, at der ikke var nogen, der så hende gå fra festen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vivi Inger Kristiansen blev 31 år gammel. Foto: Privatfoto

- Der er ikke så mange huse, men der kommer biler hele tiden, siger han.

- Det tidspunkt, hun forsvinder, det er jo om sommeren, og jeg forstår ikke, at der ikke er nogen, der ser hende gå ned ad vejen, siger den tidligere kommissær.

Ove Pedersen gik på pension i 2016. Han har skrevet sin erindringsbog samarbejde med den tidligere Ekstra Blads-journalist Stine Bolther.

Som kriminalkommissær har Ove Pedersen haft et job, hvor mord, vold, pædofili og terror kommer helt tæt på. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App