¨

Et halvt års ventetid på kørekort til ældre

Foto: TV ØST

Det kan tage op til et halvt år for sjællandske ældre at få deres kørekort fornyet på grund af ventetid. Urimeligt, lyder det fra Danske Seniorer.

Det er ikke i orden, at ældre på Sjælland i øjeblikket venter op mod et halvt år på at fornyet deres kørekort. Det mener Jørgen Fischer, der er landsformand i Danske Seniorer til Sjællandske.

Politiets Administrative Center Øst overtog 1. oktober sidste år sagerne fra politikredsene, og det har givet lange ventetider på de sager, hvor lægen har bemærkninger til lægeattesten, oplyser flere kommuners borgerservice til avisen.

Ingen kørsel udenfor Norden

Imens må de ældre køre rundt med et midlertidigt kørekort, hvilket betyder, at de ikke må køre uden for Norden.

- Det er simpelthen uacceptabelt med så lange sagsbehandlingstider. Det er fint nok, at der nogle gange er bemærkninger til lægeattesten, men at det skal tage op til et halvt år er urimeligt, siger Jørgen Fischer.

I politicenteret forklarer centerchef Pernille Brinch, at de hver modtager over 100 sager fra ældre, hvis sag skal en tur for embedslægen. Hun medgiver, at ventetiden er utilfredsstillende og siger, at de arbejder på det hver dag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App