¨

Et Alternativ banker på i Sjællands Storkreds

Alternativet ligger og vipper omkring spærregrænsen, og kommer Liste Å ind kan en modemand i Sjællands Storkreds nemt være en af de nye MF’ere.

Da tidligere kulturminister og radikale MF’er præsenterede sit nye parti, Alternativet, i 2013 rystede de fleste på hovedet. Men med både vælgererklæringer og procenter tæt på de to, som er spærregrænsen, skal det politiske Danmark tage den grønne liste Å anderledes alvorligt.
Specielt for rød blok har det betydning, for kommer Alternativet ikke ind, så er stemmerne spildt og dermed er stemmer, der ellers havde peget på Helle Thorning Schmidt, ikke brugbare.

Kommer partiet ind, så kan det sagtens være med ny MF’er fra Sjællands Storkreds. Kredsen er stemmemæssigt den største og selvom det næppe er her, partiet kravler op over spærregrænsen, så kan volumen i sig selv være nok.

Det vil betyde valg til spidskandidat Rasmus Nordquist. Den 39-årige medstifter af partiet er uddannet designer og har i flere år arbejdet i modebranchen. Udover at have tyvstartet på valgkampen er han dog kun underviser på Designskolen og på en modeskole i Berlin.

Partiet har allerede uddelt ordførerskaber, og der er Nordquist blevet iværksætteri-, erhvervs- og handelsordfører samt ordfører for kunst og kultur.

Et af liste Ås slagord er total grøn omstilling, og der står Nordquist forrest, og så har han foreslået, at staten opkøber nogle af de mest gældspressede landbrug. Og så har han talt meget om bæredygtig mode.

Men det hele er altså først relevant, hvis Alternativet kommer over spærregrænsen på to procent, og en valgkamp, der altid fokuserer meget på hovedpersonerne, kommer til at gøre det svært for Liste Å at komme igennem med deres budskaber.

Så herfra er vurderingen at Rasmus Nordquist ikke kommer ind samme med partikammeraterne i Alternativet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App