Er du kommet ind på din drømmeuddannelse?

Klokken 00.01 i nat blev årets tal for optaget på de videregående uddannelser offentliggjort. Nu kan du endelig tjekke, om du er kommet ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er ventetiden ovre. Med rystende hænder og kraftigt bankende hjerte har mange tjekket, om de er kommet ind på deres drømmestudie.

I dag har alle håbefulde nemlig fået svar på, om deres slid og slæb på ungdomsuddannelsen har båret frugt. Årets tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) er nu klar.

På de videregående uddannelser i vores region er i alt 4.533 kommet ind på deres 1. prioritet.

Rekordoptag igen i år

Igen i år melder både University College Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland om rekordoptag.

University College Sjælland har i alt optaget 2.737, og det er 211 flere end sidste år. Her optog USCJ 2.526.

På USCJ er der for eksempel kommet flere pladser på sygeplejerske-, lærer-, leisure management- og administrationsbacheloruddannelsen, hvilket også er grunden til et større optag. Og det glæder rektoren, at unge viser interesse for deres uddannelser.

- Vi er enormt glade for, at vi igen i år kan melde om rekordoptag. De sidste otte år har vi slået rekord, så vi var ved at være bange for, at det ikke gik længere, men det gjorde det heldigvis. Tallet viser jo bare, at der er en efterspørgsel på videregående uddannelser i vores region, siger Camilla Vang, der er rektor på USCJ.    

I år har knap 4.000 søgt om en plads på deres 1. prioritet på USCJ, og det betyder altså også, at cirka 1.300 bliver skuffet. 

Nykøbing Falster hitter

Erhvervsakademi Sjælland melder også om rekordoptag. I alt er 1.343 kommet ind, og det er en stigning på to procent sammenlignet med sidste år. Hvis man kigger på afdelingen i Nykøbing Falster, så har EASJ en optagestigning på 20 procent i forhold til sidste år.

I Næstved er det især uddannelsen til bygningskonstruktør, der hitter. Her er der optaget 35 procent flere på uddannelsen.

- Det glæder mig at se, at vi nu på femte år oplever stigende interesse for vores uddannelser, og at det gælder for alle de byer, hvor vi er i regionen. Det viser os, at vi er til stede de rigtige steder med de rette uddannelser. At bredden og variationen i vores udbud er i orden. Lige fra vores største afdeling i Roskilde til vores afdeling i Nykøbing F., siger rektor for Erhvervsakademi Sjælland, Ulla Skaarup.

På EASJ er der stadig få ledige pladser på nogle uddannelsestilbud. På www.easj.dk kan du blive orienteret om hvilke, og listen opdateres dagligt.

SDU i Slagelse 

Det er hele vejen rundt, at uddannelsesinstitutionerne har hænderne oppe i vejret. På Syddansk Universitets afdeling i Slagelse har de også tilbud flere pladser end sidste år. I alt har 453 fået tilbudt en plads, og det er en stigning på fire procent.

I Slagelse er det især uddannelsen: International Virksomheds Kommunikation, der hitter blandt de unge. I år har SDU optaget 18 procent flere end sidste år. 

 

Top fem over studier med det højeste karakterkrav:     

 

Her kan du se hele KOT- listen

Hvis du gerne vil vide mere om gennemsnit og optag, så tjek de to lister ud.