¨

Ensomme ældre isolerer sig

Foto: TV ØST

Mange ældre mærker i dag ensomheden. Ensomme Gamles Værn anslår, at 65.000 ældre, over 65 år, føler sig ensomme.

30 år i medgang og modgang fik Tage Bøggild sammen med sin nu afdøde hustru. Det var ikke kun ægteskabet, der blev begravet sammen med hans hustru, det var også livet som han kendte det. Hygge og samtaler blev skiftet ud med ensomheden.

- Det var rigtig svært. Det var uhyggeligt om aftenen især, fordi vi havde lavet den fejl at lukke folk ude, fordi vi havde nok i os selv, og så lige pludselig sad man der helt alene, og havde ikke nogen at snakke med, siger Tage Bøggild.

Sognepræst Tom Daugaard mener ikke, at det kun er de ældre selv, eller det offentliges opgave, at kæmpe mod ensomheden, han mener derimod, at det er en medmenneskelig opgave.

- Problemet er, at vi skubber ansvaret væk. Vi skubber ansvaret over på staten, i stedet for at tænke hvad vi selv kan gøre for at hjælpe, siger sognepræsten.

Det anslås at der i dag er cirka 65.000 ensomme ældre, og dertil kan man lægge yderligere 100.000, der engang imellem mærker ensomheden.
Da Tage Bøggild havde fået den værste sorg bearbejdet, begyndte han at opsøge foreningslivet og kurser for at få livet igen.

- Jeg har diabetes, så jeg tog på madkurser, og der var et godt kammeratskab, det var stort og dejligt, siger Tage Bøggild.

03:00 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App