¨

Enighed: Nye retningslinjer for skorstensfejere

Foto: TV ØST

Skorstensfejerlauget og Arbejdstilsynet er blevet enige om en ny vejledning for skorstensfejerarbejdet.

For fremtiden skal det både være nemmere og mere sikkert at være skorstensfejer.

Det slår Arbejdstilsynet og Skorstensfejerlauget fast, efter de onsdag mødtes for at diskutere skorstensfejernes procedurer. Det skriver Sjællandske.

- Det var meget positivt, ikke mindst at Arbejdstilsynet tog initiativ til det møde, som vi har efterlyst. Resultatet er, at vi igen kan feje skorstene uden at kigge os over skulderen og frygte en bødesag, siger landsformand for Skorstensfejerlauget, Jesper Hviid Kjær til Sjællandske.

Læs også Landsret: Skorstensfejer skal betale bøde på 50.000 kroner

Dom afføder nye regler

Den nye ordning kommer i kølvandet på en dom over en skorstensfejer fra Vordingborg, som blev idømt bøder for 50.000 kroner, fordi hans medarbejdere to gange blev taget i ikke at være sikret ordentligt mod fald, når de ordnede skorstene på høje tage.

Skorstensfejerne truede efter dommen med, at det kunne betyde, at det ville blive meget dyrt for husejerne, fordi man i fremtiden ville blive nødt til enten at installere faldlemme eller have fat i en lift, hver gang skorstenen skulle renses.

Læs også Skorstensfejer efter dom: Det er uforståeligt

Fleksibel ordning på vej  

Den nye ordning indebærer derimod en løsning, så skorstensfejerne får mulighed for at kunne fastgøre sig med sikkerhedsline til et trin på tage med høj rejsning og hverken skal bruge lift eller andre mere omfattende sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi havde en god drøftelse af hvilke rammer, arbejdet skal udføres under. Nu er det så op til lauget og fagforeningen at udarbejde en ny branchevejledning, som vi får mulighed for at kommentere, siger tilsynschef Charlotte Hougaard Juhl fra Tilsynscenter Syd.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App