Energisk Landsstævne-sang fra Dodo and the Dodos

”Ren fysik og kærlighed” – det er titlen på den officielle sang til Landsstævnet 2009, som et af Danmarks bedst sælgende bands gennem tiderne, Dodo and the Dodos står bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Ren fysik og kærlighed" er blevet til i et utraditionelt samarbejde mellem Brødrene på P4, P4's lyttere og Dodo & The Dodos. For første gang i landsstævnets historie har DGI inddraget et radioprogram og hele den danske befolkning i udviklingen af den helt perfekte landsstævnesang. F.eks. har danskerne kunnet maile deres Landsstævne-oplevelser ind til programmet.

Eventchef begejstret
25.000 idrætsglade danskere ventes til Landsstævnet at skråle med på "Ren fysik og kærlighed", og Landsstævnets eventchef Lars Rasmussen er begejstret.

- Dodo and the Dodos har ramt den ånd og det fællesskab der er til Landsstævnet rigtig godt. Samtidig har sangen et godt, sangbart omkvæd, og det styrker Landsstævnets værdigrundlag om at samle de små fællesskaber i de store fællesskaber, siger Lars Rasmussen.

DGI har været rigtig glad for processen med den nye sang og for, at Brødrene på P4 valgte netop Dodo and the Dodos til at skrive en ørehænger, alle kan synge med på.

Fællesskab og uforglemmelige øjeblikke
Dodo Gad glæder sig til at synge sangen på Landsstævnets storstadion.

- Det er en energisk, hårdtslående sang, der handler om de gange i livet, vi møder fællesskabet i fællesskabet, der skaber uforglemmelige øjeblikke. Enten om det er mellem to eller 25.000 mennesker.

Inspiration til sangen fik Dodo Gad også, da hun i februar besøgte det entusiastiske gymnastikhold "Spader og Modeller" i det sydvestlige Sjælland. Flere brudstykker af de Landsstævne-oplevelser, som gymnasterne fortalte om, går igen i sangen.

Erfarne hitmagere
Dodo and the Dodos er ikke uerfarne med at lave ørehængere til store begivenheder. I 1986 sang Dodo duet med fodboldlandsholdet på alle tiders største danske slagsang "Re-Sepp-Ten", og med mere end 1,5 millioner solgte albums har Dodo & The Dodos stået for kæmpe hits som "Vågner i natten" og "Sømand af verden."

"Ren fysik og kærlighed" er både skrevet, komponeret og produceret af Dodo & The Dodos og udsendes af bandets eget pladeselskab. Sangen er mixet i Dublin af Ger McDonnell, som også har arbejdet med navne som U2, Def Leppard, Dido og Manic Street Preachers. Dodo & The Dodos udsender samtidig med landsstævnesangen ti af deres største hits som live indspilninger.

Du kan købe sangen for 8 kroner her: Dodo & The Dodos - Ren fysik og kærlighed