Endnu en politikreds melder om få sommerindbrud

Torsdag kunne Midt- og Vestsjællands Politi berette om en sommer med få indbrud, og nu kommer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med samme melding.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren 2015 har været en rolig en af slagsen, når det kommer til indbrud. Torsdag fortalte Midt- og Vestsjællands Politi, at de havde oplevet et markant fald i indbrud henover sommere, og samme melding kommer nu fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- En af de væsentligste årsager er borgerne selv. Jeg tror, at vores mange oplysningskampagner om forebyggelse af indbrud begynder at give pote. For eksempel er antallet af tilmeldte husstande til 'Nabohjælp' stort set fordoblet i forhold til antallet sidste år i august. Samtidig oplever vi, at folk er blevet meget mere opmærksomme i deres lokalområde og ringer gerne til os, hvis de ser noget mistænkeligt. Det gør det jo unægtelig noget lettere for os, når vi skal fange tyvene, siger vicepolitiinspektør Peter Compen, der er leder af lokalpolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Laveste tal i ni år

Langt de fleste er nu kommet tilbage fra sommerferie. Dermed er de indbrud, der har været, mens folk har været bortrejst, nu registreret. Og den nye optælling viser, at hele 129 boliger i politikredsen har undgået indbrud denne sommer i forhold til sidste år. Det er det laveste antal anmeldelser i ni år, skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Indbrudstallene for sommerferieugerne 27-32 i 2015 er på samme lave niveau som i 2005 og er det næstlaveste i de seneste 10 år. Kun i 2006 har der været lidt færre indbrud i sommerferien end i 2015, hvor kredsen har modtaget 186 anmeldelser om indbrud i sommerferieugerne. Det er 41% færre end sidste år og 43% færre end i 2013.

I Midt- og Vestsjællands Politi var antallet af sommerindbrud i år 213, mens tallet i 2013 lå på 460.

Generalt fald

Det er ikke kun hen over sommerferieperioden, at man i år kan se et stort fald i antal indbrud i privat beboelse, for det er nemlig første gang siden Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds blev en realitet i 2007, at antallet af indbrud i det første halvår ligger så lavt.

- Vi har i første halvår 2015 modtaget 1007 anmeldelser om indbrud i privat beboelse. Det er hele 598 færre indbrud end i 2011, hvor indbrudsbølgen var på sit højeste. Det ligner en generel tendens, og det er virkelig et mærkbart og meget glædeligt fald. At få indbrud i sit hjem er en meget ubehagelig oplevelse, hvor den private sfære krænkes. Derfor har det længe været et meget vigtigt fokusområde. Forhåbentlig høster vi nu frugterne af den indsats, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad der står i vores magt for at fastholde den meget positive udvikling, siger vicepolitiinspektør Peter Compen