Endelig plan for University College Sjælland (VIDEO)

Bestyrelsen for University College Sjælland kom i dag med deres endelige plan for fremtidens uddannelser. Og der var godt nyt til yderområderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste ugers store pres på bestyrelsen i UC Sjælland viste sig i dagens afgørelse.

Både elever og politikere kritiserede det første udspil, fordi yderkantsområderne blev de store tabere. Men i denne omgang blev der taget hensyn til de fleste.

- Vi har truffet en beslutning, der tager hensyn til udkantsområderne. Det vil sige, at vi i bestyrelsen holder fast i en del af vores oprindelige beslutningsforslag. Og så har vi prøvet, at lytte til regionens buskaber, siger bestyrelsesformand, Hans Stige.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:081212_ucsj.flv]

Mere præcist vil det sige, at UC Sjælland beholder ideen med fire campusser i regionen. Campus i Roskilde kommer også til at inkludere læreruddannelse i Holbæk. Campus Slagelse består, med et såkaldt ankerhus i Sorø - ligesom Campus Næstved også bliver i planen. Men Campus Vordingborg bliver ikke til noget. I stedet kommer nu det såkaldte Campus Storstøm.

- Det betyder, at vi bevarer uddannelserne i Nykøbing Falster, samtidig med at vi sikrer de uddannelser, der er i Vordingborg, siger Hans Stige.

Netop denne løsning er tidligere blevet kritiseret. Kritikken går på, at uddannelserne i Nykøbing Falster så vil dø ud af sig selv. Og at University College Sjælland vælger denne løsning, for at omgå regionsrådet. De skal nemlig kun høres, hvis uddannelser skal nedlægges. Men det afviser Hans Stige.

- De ting, må jeg helt klart afvise. I det øjeblik vi laver campus storstrøm, så viser vi, at vi også vil Lolland-Falster. Og det holder vi fast i, siger han.

Det var dog ikke kun gode nyheder, der kom frem i dag. Uddannelsesstederne i Haslev nedlægges.

Derudover varslede Rektor Ulla Koch fyringer på grund af for lave elevtal. Der vil blive fyret tyve personer.

- der vil nok være en overvægt af undervisere, men vi vil også se på, hvordan kan vi tilpasse hele vores administration, siger hun.