En stormomsust tur (1. juni)

I aftenens afsnit er vi nået til etape 11 - turen fra Bjerge Sydstrand til Reersø

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagens etape på Sjællandsleden byder på to muligheder: man kan gå på vejen lidt inde i land, eller man kan vandre hele turen på stranden. Vores guide Jørgen Nordtorp Jøgensen har valgt den smukke kystrute, men det var før han kendte vejrudsigten!

Sille og Jørgen begiver sig afsted på de ca. 9 kilometer i hård blæst og håber det bedste. Først passerer de Sukkerkanalen, der i sin tid blev bygget for at aflede vand fra Gørlev Sukkerfabrik.
Dernæst går turen langs kysten på det 300 hektar fredede område Fællesfolden, Flasken og Vejlen. Selvom vi er i et stort sommerhusområde, er der ingen huse helt ud til stranden, fordi området altså er fredet. Det er strandeng med et rigt fugleliv.

Ved flasken skal man et stykke ud i vandet for at passere udløbet fra Halleby Å. På grund af den hårde blæst kan det ikke lade sig gøre, så Sille og Jørgen må gå tilbage og tage turen på asfalt i stedet.

Tilbage på stranden på den anden side af å-udløbet møder de ravkunstneren Pia Ahrenst. Også for hende er vinden et problem – det er umuligt at finde rav i det vejr. Pia giver dog et par tips fra sig, og senere på turen besøger Sille hende i Havnehuset på Reersø Havn for at se, hvordan hun tryller rav og drivtømmer om til figurer.

Du kan læse mere om etape 11 fra Bjerge Sydstrand til Reersø på Sjællandsledens hjemmside: www.sjaellandsleden.dk . Klik på den røde plet på kortet, der markerer den pågældende etape.

<p>Sille Roelund opdager Sjællandsledens 11. etape, der går fra Sønder Bjerge strand til Reersø. Turlederen er Jørgen Nordtorp Jørgensen fra <a href="http://www.dvl.dk/">Dansk Vandrealug</a>.</p>