¨

En standardkontrakt vil give DSB mulighed for at komme ud af IC4-aftalen.

Foto: TV ØST

DSB vil ud af aftalen om IC4 med Ansaldobreda. Og det vil formentlig kunne lade sig gøre, hvis kontrakten er udformet nogenlunde som en kontrakter oftest er. Det vurderer Grith Ølykke, adjunkt ved CBS.

- Man vil typisk have en mulighed for at komme ud af kontrakten, hvis der er tale om væsentlig misvedligeholdelse. Det vil være normal procedure ved kontrakter, siger Grith Ølykke.

Hun understreger, at hun ikke ved, hvordan DSBs konkrete kontrakt med Ansaldobreda ser ud. Men ud fra de oplysninger, der har været fremme i offentligheden, så tyder meget på, at kontrakten er væsentligt misvedligeholdt.

- Der kunne godt være tale om væsentlig misvedligeholdelse, når man ikke har leveret det, man har lovet, og der har væsentlige forsinkelser. Og mit indtryk er, at DSB indtil videre har været meget large og accepteret en del fra AnsaldoBredas side, siger hun.

- Og nu lader det så til, at de skruer bissen på, og med de mange andre ting der sker i DSB, så er det her jo i hvert fald noget, man kan reagere på, siger Grith Ølykke.

Hun understreger at det er hendes egen vurdering, og at hun ikke kender til konkret fakta i sagen - og at en ophævelse i høj grad også vil afhænge af, hvordan man tidligere har valgt at reagere.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App