En halv milliard til Region Sjælland

Region Sjælland vil fra 2014-2020 får næsten en halv milliard kroner til vækst fra EUs regionalfonde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

EU skyder nu intet mindre end en halv milliard kroner i Region Sjælland fra 2014-2020.

Et beløb, som skal bruges på udvikling og vækst, skriver regionen i en pressemeddelelse.

- Vi skal udnytte de muligheder, som Region Sjælland har. Der skal blandt andet bygges nye sygehuse, toginfrastruktur og Femern-forbindelsen, og det er en vigtig opgave at sikre, at det skaber varige arbejdspladser, siger Jens Stenbæk (V), der er formand for Region Sjælland.

Pengene fra EU’s regionalfonde skal gå til at udvikle små og mellemstore virksomheder, energi – og ressourceeffektivitet samt uddannelse.  Pengene skal sikre mest mulig værdi for virksomhederne og for regionen og det er Vækstforum Sjælland, der er tæt dialog med erhvervslivet beslutter, hvordan pengene skal fordeles.

- Vi ved, at der er muligheder for at skabe vækst ved at regionens virksomheder bliver bedre til at samarbejde med universiteter som RUC og DTU, fordi deres specialister kan hjælpe virksomhederne med at innovere, siger Jens Stenbæk og forklarer, at det er vigtigt, at de store regionale satsninger skaber en stærk region, der er attraktiv for virksomheder at placere sig i.

- Vi ser den største effekt, når vi går sammen med erhvervslivet og tager udgangspunkt i de enkelte virksomheder, fortæller han.