Én går fri efter våbenkup

Tre mænd er nu tiltalt for det spektakulære røveri mod Antvorskov kaserne. Politiet mener, at der var FIRE om røveriet, men har opgivet at finde den fjerde mand. Yderligere én mand er blevet tiltalt for at have opbevaret en del af de stjålne våben i sit hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire mænd er nu tiltalt for det spektakulære røveri i januar mod kasernen i Antvorskov. Men én mangler stadig.

Det fremgår af anklageskriftet, som nu er offentliggjort, at der var fire mænd om røveriet i januar. Men politiet har trods en omfattende efterforskning kun kunnet sætte navn på tre af dem, der bevæbnet med en pistol og pumpguns trængte ind til vagten på kasernen og gennemførte det store røveri i januar i år.

Kilder hos politiet i Næstved, der har efterforsket sagen, bekræfter da også, at der er en fjerde person, som man indtil nu ikke har kunnet identificere. Men nu har man altså valgt at trække en streg i sandet og køre sagen mod de tre røvere - blandt dem en tidligere sergent fra Antvorskov. Desuden er en fjerde mand tiltalt for at have modtaget cirka halvdelen af de mange våben og opbevaret dem i sit hjem i Nordsjælland.

Ud af anklageskriftet fremgår det også, at en af de fire - nemlig sergenten - er tiltalt for 15 billeder og 270 filmklip med børneporno liggende på sine computere. En anden af de tre mistænkte røvere er samtidig tiltalt for at have købt mindst et halvt kilo amfetamin. Størstedelen blev senere fundet i hans hjem i Valby.

 

Følgende våben blev røvet fra Antvorskov Kaserne:

91 M96-karabiner
44 M95-geværer (hvoraf de tre tilhørte de overmandede vagter)
20 lette støttevåben
34 M49-pistoler af mærket Neuhausen
12 granatkastere til M95-geværer

Dertil kommer en mængde våbentilbehør, såsom magasiner til M95-geværer, slagstifter til dysekanoner, bundstykker til tunge maskingeværer, lasersigter og låse til maskingeværer.

 

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere