¨

En af hverdagens helte: Det er en dårlig dag at begå selvmord

03:04

70-årige Torben Nordkamp forhindrede en mand i at begå selvmord. Hør hans historie her.

70-årige Torben Nordkamp fik talt en mand fra at begå selvmord. Han blev i dag hyldet sammen med en række andre af hverdagens helte.

En sensommerdag den 24. august drog 70-årige Torben Norhamp fra Vetterslev på cykeltur. Turen skulle dog vente sig at tage en uventet drejning, da han stoppede for et hvil.

- Jeg kører ned ved Haraldsted Sø ved en rasteplads. Her ser jeg en mand, der går rundt. Jeg er nysgerrig og kører over til ham, fortæller Torben Nordkamp.

Da Torben Nordkamp kommer tættere på, kan han se, at manden har en løkke om halsen og skal til at begå selvmord.

- Jeg sagde til ham, at det er en dårlig dag at hænge sig selv, fordi det er en solskinsdag, fortæller Torben Nordkamp.

Det lykkedes Torben Nordkamp efter noget tid at tale manden ned, få ham over rækværket og få lykken af halsen.

- Det er en mærkelig situation at stå i lige pludselig, at han står med en løkke om halsen og siger, han vil begå selvmord, siger Torben Nordkamp.

Hæderlig indsats

I dag blev Torben Nordkamp så hyldet for sin indsats af Midt- og Vestsjællands Politi på politistationen i Roskilde, men ifølge ham selv var hans gerning ikke noget ekstraordinært.

- Selvfølgelig er det en anerkendelse, men enhver anden ville have gjort det samme, siger Torben Nordkamp.

Torben Nordkamp blev hyldet sammen med en masse andre, hvoraf seks personer var fra regionen. En af dem var 14- årige Rasmus Johannsen fra Ringsted, der opdagede en brand i et hus på vej til skole.

- Jeg kunne se, der var tyk røg ude på kørebanen. Så kørte jeg hen til huset og kunne se, der var brand i køkkenet, fortæller Rasmus Johannesen.

Han fik hurtigt fat i politi og brandvæsen og bankede på døre og vinduer for at sikre sig, at der ikke var nogen i huset.

- Hvis det var ens eget hus, så ville man også godt have, der var en, der havde reddet det, siger Rasmus Johannesen.

Alle de snarrådige samfundsborgere kan se frem til en dusør på 1.000 kroner for deres heltmodige indsats.

02:17

Rasmus Johannsen på bare 14 år blev dagens mand i Ringsted, da han mandag slog alarm og sikrede sig, at der ikke var mennesker i et brændende hus. Siden er det strømmet ind med ros på Facebook, men den unge mand synes egentlig ikke selv, at han er en helt.

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App