Elever fra Goldborgsund vinder Smart-Parat-Svar

6. klasse fra Nysted Skole i Guldborgsund Kommune er de regionale vindere af Smart Parat Svar og går nu videre til landsfinalen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var til stor begejstring, da VVS’erne fra Nysted Skole i Guldborgsund blev kåret som de regionale vindere af læsekonkurrencen Smart Parat Svar.

Læsequizzen er en holdkonkurrence, hvor fem elever fra hver deltagende klasse hjælper hinanden og sammen finder frem til de rigtige svar i paratviden om alt fra Harry Potter til spørgsmål om historie, politik og fodbold.

Konkurrencen hylder elevernes evne til at fordybe sig, læse og tilegne sig paratviden, og den er kommet i stand på grund af et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, landets børnebiblioteker samt TV 2 Regionerne.

Sorø, Slagelse og Nysted dystede

Et hold fra hver kommune i regionen var gået videre til regionsfinalen, som blev afholdt i Korsør Kulturhus. De 11 hold dystede i tre indledende runder, og efter timevis med spørgsmål, blev de tre klasser kåret, som gik videre til finalen.

Finalisterne kom fra Sorø Borgerskole, Nysted Skole og Dyhrs Skole i Slagelse.

- Vi skal prøve at tage de samme spørgsmål, som vi var gode til. Vi skal bare gøre det så godt, som vi kan, siger Emma Filbert fra 6. klasse på Nysted Skole.

Vindere fra Lolland 

Efter endnu en spørgsmålsrunde kunne eleverne fra Nysted Skole kalde sig selv for regionale mestre.

- Vi må bare være kloge. Det er simpelthen det, lyder det fra deltagerne på holdet, inden de glædesstrålende løber ned til deres klassekammerater, som har taget opstilling som heppende publikum.

Lollikkerne går nu videre til landsfinalen, hvor de skal dyste mod de bedste elever fra de andre regioner. Finalen bliver afholdt d. 8. februar i Odense og vil blive direkte transmitteret på vores TV ØST-kanal.

I videoen kan du se offentliggørelsen af vinderne.