Elever får chat-certificat

Eleverne fra Horslunde Realskole kan snart trygt chatte sammen på nettet. Skolen tilbyder nemlig eleverne et chat-certifikat, der kan hjælpe børnene med at vide, hvem de chatter med, og som beskytter dem mod skjulte voksne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børn og unge er flittige brugere af chat-sider som Arto og Facebook. Men de kan ikke altid være sikre på, hvem der gemmer sig bag de andre brugerprofiler på siderne.

Der hjælper det såkaldte chat-certificat, som  Horslunde Realskole har tilmeldt sig som een af de første skoler i regionen.

- Hvis vi kan mindske risikoen for, at de bliver udsat for ubehagelige oplevelser, når de bruger internettet, så skal vi selvfølgelig gøre det. Derfor har vi taget i mod tilbuddet fra Certified Kid, siger konstitueret skoleleder Stine Gajda.

Til oktober får alle elever i skolens 4. til 9. klasse  således tildelt et personligt chat-certifikat fra Certified Kid. Udstyret med certifikatet kan eleverne via en teknisk løsning dokumentere alder og køn over for andre, der chatter online. Samtidig kan de også se andre Certified Kid-brugeres alder og køn.

- Vi er rigtig glade for, at Horslunde Realskole har meldt sig til projektet. Jo mere udbredt Certified Kid bliver, jo nemmere bliver det for børnene at sortere useriøse brugere fra og gennemskue voksne, der udgiver sig for at være børn,  siger Daniel Madie fra Certified Kid.

Læs mere om det gratis certifikat på www.certifiedkid.dk