Elektronisk fartkontrol bliver permanent

Automatisk fartkontrol på en række sjællandske vejstrækninger har vist sig at redde liv. Venstre og De Konservative vil derfor nu gøre forsøget med de såkaldte stærekasser permanent i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsøget med elektronisk fartkontrol er så stor en succes, at de såkaldte stærekasser skal sættes op over hele landet. Det mener Venstre og Konservative, skriver DR. Nyheder.

I knap et år har fartfælderne registreret hastigheden ti steder på Sjælland. 16.000 bilister har indtil videre fået bøder, men først og fremmest får stærekasserne bilisterne til at sænke farten.

Vejdirektoratet kommer med en endelig evaluering af forsøget til foråret, men ordførerne i regeringspartierne er ikke i tvivl.

- Vi skal have dem op på trafikfarlige steder, altså ved skoler, ved vejkryds, ved større veje og ved indfaldsveje til byerne, siger Vestres trafikordfører, Karsten Nonbo til DR Nyheder.

Han får støtte af De Konservatives Tom Behnke, der siger, at stærekasser er en god idé, som skal bredes ud til hele landet lige så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

Antallet af trafikdræbte bliver i år på omkring 300, viser en ny opgørelse fra Rådet for Sikker Trafik.

Det tal kan sænkes markant, hvis Danmark som for eksempel Frankrig indfører automatisk fartkontrol, mener rådet. I Frankrig er antallet af trafikdrab faldet med 30 procent, efter at fartfælderne blev landsdækkende.

SF har tidligere meddelt, at også de ønsker, at ordningen gøres permanent.