¨

Elbiler skal betale rabat på studielån

Foto: TV ØST

Dansk Folkeparti vil lokke højtuddannede til udkantsdanmark ved at give dem én milliard kr. fra statens støtte til elbiler.

Ejere af elbiler skal betale prisen for, at udkantsdanmark kan få flere højtuddannede til at bosætte sig udenfor København og de største provinsbyer.

Det er i hvert fald sådan, Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, har tænkt sig at finansiere sit forslag om at give rabat på studielån til højtuddannede, som søger arbejde i Odsherred eller andre af Danmarks dårligst uddannede kommuner.

- En af mine kæpheste, hvor jeg har anvist én milliard kroner, er elbiler. Hvis man sætter én milliard kroner af til at sanere studiegæld, kunne 40.000 få gavn af tilbuddet, siger Morten Messerschmidt til Holbæk Amts Venstreblad.

Med andre ord foreslår DF-politikeren at fjerne statens afgiftsfritagelse på elbiler og give pengene til højtuddannede, som flytter til Udkantsdanmark.

Morten Messerschmidts forslag kommer som en reaktion på Holbæk Amts Venstreblads omtale af, at den norske studielånsrabat til 6.500 højtuddannede i Nord-Norge koster staten 115 millioner kroner om året.

Den milliard kroner, som Morten Messerschmidt vil tage fra elbil-ejerne og give til de højtuddannede, er dog foreløbig kun fremtidspenge.

I øjeblikket findes der nemlig kun ca. 500 elbiler på de danske veje. Og elbilernes fritagelse for afgift skønnes ifølge FDM at koste staten ca. 100.000 kroner pr. bil i tabt afgift.

Derfor er der i øjeblikket kun 50 millioner kroner til rådighed.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App