Ekstra politiindsats mod indbrudstyve

Midt- og Vestsjællands Politi vil genetablere en særlig indbrudsgruppe, der skal give tyvene kamp til stregen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbrudstyvene er ét af de få erhverv, der havde et rigtigt godt år i 2009. Blandt andet derfor vil Midt- og Vestsjællands Politi nu genoplive et effektivt våben, der blev lagt i mølposen på grund af bandekrigen.

Fra næste år vil der blive oprettet en fokuseret indbrudsgruppe, der skal koordinere indsatsen på tværs af kommunegrænser, skriver Dagbladet

- Vi har et meget stort problem med indbrud lige nu, og derfor genopretter vi gruppen så hurtigt som muligt, siger chefpolitiinspektør Sten Skovgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi

Indtil juli i år havde politiet netop sådan en gruppe, men den blev nedlagt på grund af ressourcemangel.

- Det var heller ikke med vores gode vilje, at vi nedlagde gruppen, men når der er skyderier i den ene ende af politikredsen, og der bliver afbrændt biler i den anden, så er man tvunget til at prioritere benhårdt, siger Sten Skovgaard.

Når året er omme, vil indbrudstyve have knust vinduer og sparket døre ind til over 45.000 danske boliger. Det er en stigning i forhold til 2008, der ellers også var et rekordår for indbrud.

Nutidens indbrudstyve er ofte meget mobile og spreder deres indbrud over mange kommuner, og derfor bliver det indbrudsgruppens opgave er at samle, behandle og videregive efterretninger fra hele politikredsen.