Ekspertens gode råd: Sådan holder du dit juletræ flot og grønt

Julen står for døren - og det samme gør indkøbet af juletræer. Men hvordan holder du træet pænt og grønt helt til juleaften?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved Fuglebjerg er Carsten Andersen godt I gang med at afvikle årets juletræspakning - og med bestillinger til flere forskellige lande har han ret travlt.

- Vi er i gang med at sende til Island, og så er der noget nyt, vi skal sendte til kroatien, forklarer Carsten Andersen.

Tilbage i sommer var mange juletræsproducenter nervøse for årets høst. Den voldsomme tørke betød nemlig, at mange træer blev presset til det yderste.

Halvdelen gik tabt i tørken

Værst er det gået for de nye juletræer, som Carsten Andersen plantede i foråret og i efteråret. Ud af de 20.000 nyplantede træer, er lidt over halvdelen af dem gået tabt.

De overlevende er dog også ramt:

- En af effekterne af den meget tørre sommer er, at nålene ikke er store, fede og svulmende. De er meget korte i det, forklarer han.

Det har dog også en fordel: For de nåle, som bliver siddende, vil sidde utroligt godt fast i stedet for at drysse ned på stuegulvet, mener Carsten Andersen. Med andre kan det derfor ende med, at træerne faktisk ender med at holde sig bedre end normalt. For en sikkerheds skyld har Carsten Andersen dog disse råd:
 

 

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere