Ekspert: Max Bank opfører sig som tyv

Bankerne slipper for let, når de alene får en påtale af Finanstilsynet for ulovligt at hapse en kundes NemKonto.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det siger professor på Center for Kreditret og Kapitalmarkedsret på Copenhagen Business School, Lennart Lynge Andersen, til Sjællandske.

Han reagerer, efter at Sjællandske tirsdag kunne fortælle, at en medarbejder i Max Bank med hovedsæde i Næstved brød loven, da han uden at spørge kunden om lov tilbageførte en kundes NemKonto i en anden bank til Max Bank for på den måde at sikre, at eventuelle børnepenge og tilbagebetalt skat kunne anvendes til at modregne i kundens gæld til banken.

Ifølge Lennart Lynge Andersen burde Max Bank have fået en bøde, som var til at tage og føle på. Med en mere mærkbar samktion føler professoren sig overbevist om, at mange flere banker ville sætte effektivt ind for at stoppe lovbruddet, som ifølge Finanstilsynet er udbredt i banksektoren.

- I virkeligheden er der jo ikke den store forskel på, at du går ind i banken og tager fra kassen og på, at banken hapser penge fra din NemKonto. Forskellen ligger i, at du kommer i brummen, mens banken slipper med en påtale, erklærer Lennart Lynge Andersen over Sjællandske.

Det er ifølge professoren suverænt op til kunden selv, om han vil tilgodese sin bank eller for den sags skyld bageren i byen, hvis han skylder dem begge penge og får en udbetaling fra det offentlige.

/ritzau/