Eksborgmester er usynlig i medierne

Nysteds tidligere borgmester Lennart Damsbo-Andersen har ikke fået meget medieomtale ud af sin plads i Folketinget. Ifølge en opgørelse er han den mindst omtalte politiker på Christiansborg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man bliver ikke kendt i vide kredse af at sidde som borgmester i en lille kommune på Lolland. En post som udvalgsformand i en storkommune giver heller ikke den store medieomtale, men når man bliver valgt til Folketinget, må man da kunne trække nogle overskrifter.

Ikke nødvendigvis. I hvert fald har Lennart Damsbo-Andersen (S) ikke markeret sig i synderligt medierne, siden han i 2007 skiftede en plads i byrådssalen ud med en plads i folketingssalen. Ifølge en opgørelse foretaget af netavisen Altinget er den tidligere Nysted-borgmester den mindst omtalte politiker på Christiansborg i det forløbne år.

- Det har nok noget at gøre med, at de sager, jeg har haft, ikke har skabt den store interesse ude i det brede land. I forhold til pressedækningen har jeg også selv koncentreret mig om, at det var den lokale presse, der vidste, hvad jeg lavede. Det er der, jeg skal hente stemmerne, siger Lennart Damsbo-Andersen til netavisen.

Lennart Damsbo-Andersen var borgmester i Nysted Kommune fra 2002 frem til kommunalreformen. Han sad som formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i Guldborgsund, inden han blev valgt til Folketinget.

Få styr på hvem der repræsenterer dig i Folketinget