¨

Eks-soldater skal uddanne sig til borebisser

Foto: TV ØST

Et nyt projekt skal hjælpe med at omskole krigsveteraner til offshoreindustiren. De passer godt til arbejdet, lyder det.

Tidligere udsendte soldater, som videreuddanner sig på specielle forløb i Esbjerg og får job i offshorebranchen kan snart blive virkelighed.

Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg har et projekt på tegnebrættet, som skal hjælpe med at omskole krigsveteraner til at arbejde offshoreindustrien.

Branchen mangler arbejdskraft - og her er krigsveteranerne oplagte at bruge.

Det siger initiativtager til uddannelsesforløbet, tidligere elitesoldat, Ole Brøndum-Nielsen. Han mener, at man med baggrunden som soldat, vil passe godt ind i offshorebranchen:

- De er vant til at være udsendt og gøre tjeneste, hvor det ikke er Hilton der giver morgenmad. Og de kan arbejde under forhold, som andre vil opleve som stressende, siger initiativtager til uddannelsesforløbet, tidligere elitesoldat, Ole Brøndum-Nielsen til DR Syd.

I dag skal Ole Brøndum-Nielsen mødes med uddannelseschefen fra Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg, og tale om de konkrete muligheder i et uddannelsesforløb. Og han har allerede tænkt, hvordan et forløb vil passe til veteranerne:

- Så kommer de ud i praksis i virksomhederne nogle måneder og derefter tilbage og tager et par måneder på skolen. Det gør de i et eller to år, alt efter hvad der kræves på den uddannelse de vælger, siger han.

Ifølge Ole Brøndum-Nielsen har omkring 200 veteraner har vist interesse for at arbejde indenfor offshore.

Uddannelseschef fra Erhvervsakademi Sydvest, Jens Høffner siger til DR Syd, at Veteranforeningen ser offshoreområdet som et attraktivt område:

- Det, der interesserer os, er at offshorearbejdet kan få veteranerne ind i det formelle uddannelsesforløb. Hvis det sker, er det en win-win situation, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App