¨

Eks-ansat hos kødgrossist dømt for kødfusk

Foto: TV ØST

Bedrageri ved et personalekøb koster en af kilderne til pressehistorier om kødfusk en betinget fængselsdom.

En tidligere ansat på kødvirksomheden Vakka i Slagelse, der var en af kilderne til et indslag i DR's forbrugerprogram Kontant om ommærkning af kød, er blevet dømt for at fuske med mærkerne på kød.

Manden er dømt for databedrageri mod virksomheden ved at mærke dyrere kød som billigere kød i forbindelse med et personalekøb.

- Han mærkede oksefilet som klump, så han kunne få det billigere, siger anklager Skipper Falsled, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det takserede Retten i Næstved til 60 dages fængsel, der blev gjort betinget, så han slipper for fængsel, hvis han udfører 80 dages samfundstjeneste.

Personalekøbet fandt sted den 17. juni sidste år. Det handlede om cirka 500 kilo kød.

Bedrageriet, der kostede virksomheden 14.800 kroner, blev opdaget samme dag, og medarbejderen bortvist.

Bortvisningen er muligvis baggrunden for, at han sammen med andre tidligere ansatte senere på året trådte frem i dagbladet B.T. og Kontant og fortalte om ompakning og ommærkning på Slagelse-virksomheden, så kødet skiftede oprindelsesland.

Efter omtalen i oktober reagerede flere aftagere, blandt andet Brugsen, Kvickly og Danish Crown, ved at opsige deres ordrer.

Derfor afskedigede Vakka Kød straks efter 12 ansatte. Siden er de sidste 16 medarbejdere også blevet fyret og virksomheden gået konkurs.

I forbindelse med medieomtalen fik virksomheden besøg af Fødevarekontrollens rejsehold, som efterfølgende indgav en politianmeldelse.

- Vi kunne se, at virksomheden havde indkøbt udenlandsk kød, men udelukkende solgt dansk kød. Deraf udledte vi, at der måtte være sket systematisk ommærkning, siger lederen af rejseholdet, Michael Rosenmark.

Virksomheden har erkendt at have solgt udenlandsk kød som dansk, men sagt at det skete ved en fejl.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App