¨

Ejerlejligheder sælges hurtigere og dyrere

Foto: TV ØST

Nye tal for boligmarkedet viser positiv udvikling. Prisnedslag mindskes, priser stiger, og salg går hurtigere.

Det går tydeligt fremad på markedet for ejerlejligheder. Ejerlejligheder bliver solgt hurtigere, de bliver solgt til en lidt højere pris og med meget mindre prisnedslag, viser tal fra Boligsiden.dk.

- Der er en lav men dog stigende aktivitet i markedet. Boligudbuddet er således generelt faldende, hvilket dels skyldes at flere opgiver at sælge deres bolig, dels at der rent faktisk bliver solgt boliger, siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit.

Ser man på den gennemsnitlige salgstid, tager det nu 150 dage, mens det for en måned siden tog 160 dage, viser de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

På et år er prisnedslaget på ejerlejligheder faldet med 24 procent, så det nu er nede på 737 kroner per kvadratmeter mod 1000 kroner for et år siden.

Hos BRFkredit forventer man, at boligmarkedet vil stabilisere sig yderligere i løbet af året:

- Året som helhed ender formentlig med et samlet prisfald på den eksisterende boligmasse, men boligpriserne vil være stigende fremadrettet. Med andre ord, bunden er tilsyneladende nået, lyder det fra Ulrikke Ekelund.

Seniorøkonom i Nykredit Tore Stramer påpeger, at boligmarkedet holder stand over for faldet i den økonomiske aktivitet og den svagt stigende ledighed. Det vidner om, at prisstabiliseringen på boligmarkedet har en vis robusthed.

- Det skal formentlig ses i sammenhæng med det rekordlave renteniveau, der sammen med de senere års store prisfald på boligmarkedet har gjort det markant lettere for potentielle boligkøbere at få foden indenfor på boligmarkedet, siger han.

Samtidig mener seniorøkonomen, at det er nok så vigtigt, at danskerne på trods af vækstkrisen herhjemme har skruet ned for det økonomiske sortsyn over de seneste måneder.

- Vi forventer en fortsat stabil prisudvikling på boligmarkedet året ud, der så småt vil blive afløst af svagt stigende priser i 2013, skriver Tore Stramer i en kommentar til tallene.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App