Ejere vil af med deres kamphunde

Over hele landet oplever internaterne, at kamphundeejere kontakter dem for at slippe af med deres hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Før var det en enkelt om måneden. Nu er det snarere en hver dag. Frustrerede kamphundeejere har de seneste 14 dage kimet internatejer John Thiel Madsen i Årslev ned. De vil af muskelbundterne straks, skriver JydskeVestkysten.

- Folk er gået i panik efter alle overfaldene og medieomtalen. Det betyder, at kamphundeejere er ildesete i nabolaget, og folk fortæller, at de vil af med hunden, før de bliver nødt til at flytte fra byen. Der er også mange, der må af med hunden, fordi deres boligselskab ikke tillader kamphunde længere, fortæller John Thiel Madsen, der ejer Årslev Internat på Fyn.

Tendensen er den samme i hele landet. JydskeVestkysten har talt med otte internatejere, hvoraf syv mærker en voldsom stigning i antallet af kamphundeejere, der gerne vil af med dyrene.

Flere steder er stigningen kommet over flere måneder, men flertallet af internater taler om en eksplosiv stigning over de seneste 14 dage. Fem internater konstaterer en stigning fra en månedlig henvendelse til en henvendelse hver eller hver anden dag.

Kamphundeejerne kommer dog ikke ud af kniben ved at kontakte et dyreinternat. Ingen danske internater tager imod kamphunderacer. Det besluttede internatejerne på et fællesmøde med Dyrenes Beskyttelse i april i år.

/ritzau/