Ejendomsmæglere tror på bedre hussalg i regionen

Boligmarkedet i Syd- og Vestsjælland oplever stigende aktivitet, og blandt regionens ejendomsmæglere er der tiltro til, at priserne vil stige det kommende år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husejere i Syd- og Vestsjælland kan ifølge størstedelen af områdets ejendomsmæglere forvente, at priserne på boliger vil stige det næste år.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening forventer 72 procent af de adspurgte ejendomsmæglere i området, at priserne på parcelhuse vil ligge højere om et år. Kun to procent forventer, at priserne vil falde, mens 24 procent af de adspurgte ejendomsmæglere tror, at priserne vil forblive uændrede for huspriserne.    

- Vi kan mærke, at der er kommet lidt mere optimisme på boligmarkedet her i Vest- Sydsjælland. Vi oplever, at flere udnytter den lave boligbyrde, og vi kan også så småt mærke, at lidt færre familier er teknisk insolvente. Og så har det også positiv betydning for os, at priserne er steget meget i København, så det økonomisk er blevet mere attraktivt at købe bolig længere væk fra hovedstaden, siger ejendomsmægler Mikkel Henriksen, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforenings 3. kreds, der dækker Vest- og Sydsjælland.

Når det kommer til ejerlejligheder, er ejendomsmæglerne ikke så sikre på en prisstigning. Her forventer halvdelen, at priserne forbliver uændrede.

Færre vil opleve tab ved salg

2015 blev et godt år for husejerne. Efter en længere periode med prisfald steg priserne på boliger i Vest- og Sydsjælland. Det betyder, at færre oplevede, at de måtte sælge deres bolig billigere, end de i sin tid købte den. Der er stadig boliger, der er tabsgivende i landsdelen, men antallet er faldet det seneste år fra knap 50.000 til omkring 41.000.

Den udvikling, tror Mikkel Henriksen, vil fortsætte.

- Her trækker det selvfølgelig også op på optimismen, at vi kan se og mærke, at den gradvise forbedring af dansk økonomi også smitter positivt af på boligmarkedet hos os, fortæller Mikkel Henriksen.