Efterskolerne kom, gav og sejrede!

De vandt i hvert fald mit og alle mine kollegaers hjerter, da der tirsdag d. 26. maj var rykind med ca. 4000 efterskoleelever i Holbæk. De trænede på gymnastikserier og festaften, og det var bare så stort at se.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvem der dog var efterskoleelev i dag...Gå og træne hjemme på skolen - de mindste måske bare med 16-20 personer, der skal til landsstævne, for så at mødes med så mange andre, der har lært det samme. Man ved, hvor man skal gå hen, og når musikken ryger ud igennem højtalerne, bevæger alle sig bare, som en helhed. Og jeg gentager - de var altså 4000!!! Vi var i den grad rørt, da de øvede i Holbæk denne tirsdag.


Foto: Efterskolerne ved Holbæk Stadion

Hele kontoret slog et smut forbi det store Landsstævnestadion og hørte hvinene, da Peter Mygind kom til syne på "dirigent-stilladset", råbte at han elskede dem alle, og at der var dømt krammere hele vejen rundt. Da dagen så også blev rundet af med fællessangen "Giv os lyset tilbage", efterskoleelevernes landsstævnesang, som du vidst kan høre på youtube her: http://www.youtube.com/watch?v=EFfWMLoBnl0... Ja, så kunne vi ikke andet end at drømme os frem til landsstævnet, hvor det for alvor går løs.


Foto: 4000 efterskoleelever på landsstævnestadion

Tribune i tørvejr før regnvejret tog over
I går, torsdag, finjusterede tribunearbejderne de sidste detaljer omkring taget på tribunen, og det var da vist også heldigt nok. I dag er Holbæk - og landsstævnestadions ene flanke -  ramt af heftig regn, men da taget allerede var lagt på, gjaldt det blot stolenummereringen i dag, så arbejderne fortsatte ufortrødent. Så er der også tag og tørvejr, hvis byens børnehaver og vuggestuer render ind i en regnbyge, når de spiser madpakkerne på fælleden.


Foto: Tribunen får tag på

Værre var det ved første øjekast i dag fredag i Bredetved, hvor skytterne skal være. Her skulle vi nemlig sætte et telt op, og var det nu muligt med så fugtigt et underlag? Teltleverandøren var ikke i tvivl. Han kørte fra Jylland tidligt i morges, for det havde man da prøvet før. Så teltet blev rejst uden problemer – dog med lidt vand i håret og røjsere på kontoret til følge. Se billedet:


Foto: Teltopsættere trodser regnvejret

Hektiske og lange - men knaldspændende - dage
Hver dag er nu mere intens end dagen før, og det bliver også længere dage her på kontoret. Alt er nu blevet meget konkret, og jeg har i denne uge bl.a. bokset med tekster på hjemmesiden og prøvet at få det store forkromede program på plads til et indstik i lokalaviserne i Holbæk, Odsherred og Kalundborg til ugen før landsstævnet.

Søren og Malene sidder på telefonerne og får de sidste frivillige på plads. Jeg tror stadig, der mangler et par stykker til at slå telte op. Men mon ikke de finder vej de næste par dage?

René kan for alvor mærke, at han som teknisk koordinator er efterspurgt. Telefonerne kimer, "hvor skal teltet stå", "hvor mange meters mellemrum", "hvor stor skal scenen være" etc. Han skal kunne suse ud af huset nu, og derfor får han sekretær på fra i næste uge til at svare mails og telefoner.


Foto: René svarer telefonen

Og så alt det andet...
Så er vi i øvrigt spændte på tilmeldte til diverse løb og cykelløb, som har tilmeldingsfrist online på mandag den 15. - Jeg håber de mange Holbæk-borgere har fundet ud af, at de faktisk kan løbe gratis med, bare ved at vise sygesikringsbeviset! Selvom der er enkelte der kan tilmelde sig under stævnet, er det tallet på mandag, der giver os et praj om interessen. Exciting! 

...og ja - så kunne jeg jo skrive i flere dage, for der sker så meget spændende og hektisk hver dag.