Efterskoler og friskoler rammes af konflikt

Lærere på fri- og efterskoler samt professionsskoler bliver nu også ramt af lockout. Forhandlinger med de 17.000 statsansatte lærere er brudt sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Nu er også de statslige forhandlinger med lærerne brudt sammen, oplyser forligsmand Mette Christensen. Lockouten træder i kraft 1. april.
- I dag er forhandlingerne på skoleområdet mellem Lærernes Centralorganisation og CO10 på den ene side og Moderniseringsstyrelsen brudt sammen, oplyser hun i en pressemeddelelse.
- Efter forløbet af forhandlingerne ser jeg ikke grundlag for at genindkalde parterne til fornyet forhandling og dermed heller ikke at træffe bestemmelse i medfør af forligsmandsloven om udsættelse af konflikten, siger Mette Christensen.

Dermed kan cirka 17.000 statsansatte lærere, der arbejder på fri- og efterskoler samt professionsskoler, ikke vide sig sikre på at vende tilbage til undervisningen efter påske den 2. april. Og det vil ramme godt og vel 280.000 elever.

Sent fredag aften brød forhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og henholdsvis Kommunernes Landsforening og Danske Regioner sammen.

Og derfor var det svært at spore optimismen ved formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, allerede inden han gik ind til forhandlingernes med repræsentanterne fra staten mandag formiddag.
- Jeg har oplevet en ufattelig tæt koordinering mellem det kommunale og statslige område. Det har selvfølgelig også indflydelse på mine forventninger i dag, når det kommunale område brød sammen, lød det fra formanden.

 

Sammenbruddet i forhandlingerne med både kommunerne og staten betyder, at i alt 70.000 lærere ikke kan vende tilbage til klasselokalerne efter påske. Og det vil ramme cirka 600.000 elever.

 

Kun tjenestemandsansatte og ansatte, som ikke er medlemmer af de involverede fagforeninger, kan fortsat undervise under en lockout.

 

/ritzau/