Eftermiddagens storm opgraderet

Computermodeller melder om mere vind end ellers ventet i eftermiddagens stormvejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Træer ventes at vælte i vinden - og det er en rigtig, rigtig god ide at få tøjret trampolin og havemøbler, før det går løs.

Sådan lyder rådet fra meteorologerne, før en kraftig efterårsstorm mandag eftermiddag ventes at ramme regionen.

Allerede i weekenden begyndte computermodellerne at love storm, men de seneste beregninger har faktisk øget den forventede vindstyrke en smule.

- Det starter ud med jævn til hård vind fra en sydlig og sydvestlig retning, men det spændende er i løbet af eftermiddagen og aftenen, hvor vi kommer op på en stormende kuling og stedvis op til storm, siger Tine Zeuthen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Stormen ventes at ramme vores område midt på eftermiddagen, og stormen ventes at toppe omkring klokken 18, og vil vare et par timer.

Modellerne viser, at den kraftigste vind over vores område vil ramme henholdsvis Odsherred og Falster, men hele området vil blive ramt af kraftig blæst.

Temperaturen vil ligge mellem 12-15 grader.

Bind havemøblerne fast

Med et blæsevejr i vente er det vigtig at sikre sig, at løse genstande er spændt ordentligt fast.

- Når det bliver så kraftigt i vindstødene, så kan alt hvad der er løst og ikke tungt flyve af sted, så det er med at sikre sig godt, hvis man nu har trampoliner og andet i haven, siger meteorologen.

Der er samtidig også risiko for, at træer kan vælte, men meteorologen forsikrer samtidig om, at blæsevejret hurtigt er overstået igen.

- Allerede i løbet af de sene aftentimer tager vinden af, og i nat kommer vi ned på jævn vind til kuling ved kysterne. Det er kun lige en kort overgang, at vi får et kraftigt pust.

Resten af ugen bliver fredelig

Resten af ugens vejr ser noget fredeligere ud. Det er stadig blæsende og indimellem kommer der byger, men også perioder med solskin.

- Der kommer let til frisk vind og nogle gange hård vind til kuling, men ikke noget nattefrost, så det er helt anderledes og roligt, siger Tine Zeuthen.

/ritzau/