¨

Efterløns-klemme: Flere risikerer at miste kontanthjælp

Foto: TV ØST

Er der risiko for, du ryger på kontanthjælp i nær fremtid, så hold dig fra at hæve dine efterlønspenge. Sådan lyder advarslen nu fra 3F.

3F advarer nu mod, at man hæver sine efterlønspenge, hvis man risikerer at ryge på kontanthjælp inden for den nærmeste fremtid. Det sker efter flere eksempler, hvor kommunerne har nægtet kontanthjælp til medlemmer, der har hævet deres efterlønspenge. Det skriver Fagbladet 3F.

"Er dybt uretfærdigt"
Det sker, fordi de har hævet pengene, mens de var på en anden form for ydelse, f.eks. sygedagpenge. Så bliver efterlønsbidraget nemlig til formue. Og ifølge reglerne, er man ikke berettiget kontanthjælp, hvis man har penge selv.

Karin Petersen, socialrådgiver i 3F, synes det er kritisabelt.

- Det er dybt uretfærdigt. Vi må nu advare folk mod at hæve deres efterlønspenge, hvis de modtager en midlertidig ydelse, typisk sygedagpenge, revalideringsydelse eller dagpenge, med udsigt til at få kontanthjælp. Det kan komme til at koste dyrt, understreger hun.

Sådan er reglerne
Problemet har tidligere været rejst overfor beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Hun fastholder, at sådan er reglerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App