Efterløn rammer Danmark skævt

Hovedstaden og en række nordsjællandske kommuner er bedst rustet til at klare de kommende års udfordring med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft. Til gengæld ser det sort ud for Udkantsdanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Godt hver tiende beskæftigede styrer mod efterløn i København, på Frederiksberg og i Hørsholm, mens en række kommuner i Udkantsdanmark må forberede sig på, at de skal sige farvel til hver femte medarbejder i de kommende år. Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforenings ugebrev Agenda, som har opgjort, hvor mange beskæftigede i hver enkelt kommune der er over 50 år og tilmeldt efterlønsordningen, skriver Berlingske.

- Hvis vi bevarer efterlønnen, vil det svække udkantsområderne endnu mere i forhold til hovedstadsområdet. Virksomheder, der skal etablere sig, vil ikke vælge et sted, hvor så stor en andel af arbejdskraften snart trækker sig tilbage fra jobmarkedet. Hvis vi gerne vil lukke yderområderne helt ned, skal vi bare fortsætte som nu, siger Erik Simonsen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Ifølge professor ved Aarhus Universitet Michael Svarer viser tallene, at både den private og den offentlige sektor vil blive ekstra presset i yderområderne.


Nyhedsoverblik