Efterårssolen kigger frem i weekenden

Vi undgår ikke byger i løbet af weekenden, men der er til gengæld samtidig gode chancer for, at solen også vil bryde igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en uge med ustabilt vejr, der har budt på både våde og blæsende dage, bliver der i weekenden mere plads til, at solen kan kigge frem fra skyerne.

Vi slipper ikke helt for bygerne, men der bliver færre af dem, lyder det fra Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Det bliver en weekend, hvor det bliver mere stabilt vejr, men vi undgår ikke byger. Det begynder allerede fredag, der starter blæsende med op til kuling fra sydvest. Vinden tager dog langsomt af i løbet af dagen, og vi får mellem 15 og 18 grader, siger han til Ritzau.

Dagen byder på nogen sol, men hovedsageligt skyer, der kan bære på en enkelt byge.

- Lørdag kommer bygerne hovedsageligt til at strejfe de sydlige og østlige egne. Ellers kommer der nogen eller en del sol. Vi får samme temperaturer som fredag, men der er mindre vind, siger Mogens Rønnebek.

Søndag byder ligeledes på sol og enkelte byger. Her kan man vente en svag til jævn vind.

Har man planlagt udendørsaktiviteter i weekenden, burde vejret derfor ikke komme i vejen.

- Vejret sætter ikke en stopper for særlig meget aktivitet. Vi har haft en våd og blæsende uge. Det stabiliseres, så vi kun får spredte byger. Man kan være uheldig at havne i en byge, men det er småting med en millimeter nedbør eller to, siger Mogens Rønnebek.

Nætterne kommer til at være kølige med 10-15 grader. Temperaturerne tager natten til mandag yderligere et dyk, men der burde ikke stå nattefrost på prognosen endnu.

- Vi får klarere luft, og vinden lægger sig, så temperaturerne kan nå længere ned. Natten til mandag kan vi få ned til fem grader, lyder det fra meteorologen.

/ritzau/