Efterårsferiens sidste dage bliver klædt i gråt

Kun for den nordlige del af Jylland tør DMI udstikke en enkelt dags solgaranti denne weekend.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolernes efterårsferie bliver rundet af med en omgang blandet vejr, og der er fortsat ikke brug for at finde vinterstøvler og frakker frem.

Kviksølvet i termometret holder sig stadig på rigelig afstand af frostgraderne.

Temperaturerne vil i weekenden svinge mellem 10 og 12 grader i de lyse timer, og med et solidt låg af skyer til at holde på varmen, bliver det kun et par grader koldere om natten.

Stadig ingen nattefrost

Hverken fredag eller lørdag er der udsigt til mange solstråler, og i det hele taget bliver det lidt gråt i gråt og til tider vådt, konstaterer Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Det er sådan set meget typisk vejr for årstiden. I hvert fald i dagtimerne. Men vi har endnu ikke rigtig haft noget nattefrost. Det plejer vi ellers her i midten af oktober, siger Gisselø.

Fredag vil der falde lidt regn i de østlige egne. I Jylland holder det tørt, og først i nattetimerne vil det måske dryppe en smule over hovedlandet.

Sol mod nord

Skulle der komme flygtninge til enten Rødby eller Padborg i løbet af lørdagen bliver de mødt af trist vejr.

- Det bliver en kedelig dag. Fattig på sol og med mange skyer men trods alt tørt med undtagelse af de sydøstlige egne, siger Henning Gisselø.

Søndag ændrer det sig. I hvert fald i den øverste del af Jylland.

- Det bliver helt bestemt den fineste dag - hvis man befinder sig i Nordjylland. Her klarer det op, og solen kommer efterhånden frem, siger han.

Da vinden samtidig holder sig i ro, kan det i udendørs hygge- og lækroge føles betydeligt varmere end de forventede 12 grader.

Om opklaringen og solen spreder sig til de sydlige egne, tør DMI's mand ikke love.

/ritzau/