¨

Efterårsferien ender med høj sol

Foto: TV ØST

Efter et par triste dage ender efterårsvejret med masser af solskin.

Det bliver en fugtig start på efterårsferieugen, hvor vejret snarere lægger op til hygge foran flimmerkassen end udendørsaktiviteter i skoven.

Men efter et par halvtriste dage begynder vejrguderne heldigvis at arte sig, og onsdag lysner det med lunere og mere tørt vejr, som strømmer op over Danmark.

- Der ser ud til, at det ustadige vejr fortsætter ind i ugen, der kommer. I hvert fald mandag og tirsdag kommer der regn til alle, fortæller vagtchef hos DMI, Mogens Rønnebek, som sidder klar med friske prognoser tidligt mandag morgen.

Vi får alle regn

- Regnen kommer i perioder og på forskellige tidspunkter, men alle får regn her mandag og tirsdag. Og der kan godt komme pæne mængder nogle steder, tilføjer han.

Det vil mere præcist sige omkring 10 millimeter, lyder det.

- Men så kommer der noget i nærheden af et højtryk, der stabiliserer vejret. Der kommer lunere luft op over os, så når vi kommer hen i slutningen af ugen, så ser det ud til, at temperaturerne kravler over de 15 grader, siger Mogens Rønnebek.

Sol sidst på ugen

- Så det ser faktisk fornuftigt ud, når vi kommer hen sidst på ugen, tilføjer han.

I forhold til oktobers normale varmeniveau kommer temperaturerne til at ligge i den pæne ende af skalaen, viser prognosen.

- Ja, hvis det kommer op på de der 17, måske 18 grader, så er det pænt lunt for årstiden. Så det er bare om at komme ud og nyde de dage i haven eller andre steder udenfor, siger DMI-vagtchefen.

Blæst er perfekt dragevejr

Hvis der skulle være nogle ferieramte skolebørn derude med trang til at komme ud og flyve med drage, så er der især én dag i ugen, der trænger sig på.

- Så skal man nok vælge tirsdag, hvor der kommer godt med vind. Der kan godt komme frisk til hård vind. Især østpå i landet vil en god dragedag nok være tirsdag, siger Mogens Rønnebek.

Hvis man kigger på vejrstatistikkerne, modtager Danmark cirka 18 millimeter regn i efterårsferien, og der er normalt tre til fire dage med skyet vejr.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App