¨

Efterårsferien bliver våd og kølig

Foto: TV ØST

Et lavtryk fra Den Engelske Kanal bevæger sig ind over Danmark mandag. Det lune vejr siger for alvor farvel i efterårsferien.

Landets skoler holder lukket denne uge, og vejret i efterårsferien vil nok få mange skoleelever til at putte sig ekstra længe under dynerne.

Efter en periode med lunt vejr bliver de kommende fem dage våde og kølige, mens der kun få gange vil komme sprækker i skylaget med kig til solen. Det triste vejr skyldes et lavtryk ude over Den Engelske Kanal, som mandag bevæger sig op i Nordsøen.

- Det trækker en front med sig, som har svært ved at komme væk igen, og den generer os resten af ugen, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Ugen igennem vil temperaturerne om dagen ligge på den forkerte side af 15 grader - sandsynligvis 12-13 grader. I nattetimerne bliver det omkring 10 grader.

- Det er jo køligt for årstiden, men en del under det, vi har været vant til, siger Jørn Thomsen.

I nattetimerne bliver det omkring 10 grader.

Mandag morgen bevæger trafikanterne - især på Sjælland og i Nordjylland - sig ud i en gang tåge.

- Men der er ikke tale om det, vi betegner som tæt tåge, understreger Jørn Thomsen.

Mandag med mest regn

Og så kommer der ellers regn de fleste steder. Mandag bliver den mest regnfulde dag i denne uge.

- I eftermiddag kan der falde en hel del især på Sjælland, siger vagthavende.

Over dagen kan det blive til mellem 10 og 20 millimeter nedbør på Sjælland, inden nedbøren klinger af sidst på dagen, lyder skønnet.

Ronaldo risikerer at få vådt hår

Tirsdag aften står i fodboldens tegn, når det danske landshold møder Portugal i Telia Parken i København. Og Cristiano Ronaldo og hans medspillere får en grå og våd optakt til aftenkampen.

- Solen viser sig ikke i hovedstaden. Hvis jeg skal finde lidt solskin, så bliver i det Nordjylland tirsdag morgen og Sønderjylland tirsdag eftermiddag, siger Jørn Thomsen.

- Det bliver en uge med mange skyer og regn hver eneste dag. Selvfølgelig vil der være steder i landet med længerevarende perioder af tørvejr, men lige at spotte de steder ud er ikke sådan lige til, siger han.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App