Efterårsferie med blæst og byger

Det er slut med det smukke efterårssolskin for denne gang. Efterårsferien bliver våd, kold og blæsende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gummistøvlerne og den lune jakke skal frem i den kommende uge, hvis du skal udenfor. Det smukke solskinsefterårsvejr bliver nemlig afløst af en kold, våd og blæsende uge, fortæller Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter.

Mens mandagen er forholdsvis pæn til at begynde med, så trækker et regnvejr ind fra vest, fordi en koldfront skal passere. Samtidig blæser det op med en hård vind.

- I løbet af eftermiddagen er det meste af Jylland begravet i regn, og ud på aftenen når regnvejret også Sjælland, så det bliver efterårsagtigt, især i de vestlige egne i dag, siger Andreas Nyholm.

Og de mange danskere, der holder efterårsferie i denne uge kan nok med fordel kaste sig over et par indendørs sysler. Det kølige blæsende vejr holder nemlig ved hele ugen. Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag er præget af stort set samme vejrtype med blæst og regn.

- Det er noget med kraftige regnbyger, der kommer og går og så fortsat blæsende vejr. Det er rigtigt efterårsvejr - og endda koldt efterårsvejr, siger Andreas Nyholm.

Mens tirsdagen kan byde på 8-10 grader bliver det væsentligt koldere fra onsdag og frem. Her kommer dagtemperaturen ikke meget over fem-otte grader, og onsdag kan ligefrem byde på haglbyer og slud.

Natten til torsdag og fredag vender nattefrosten også tilbage, og især natten til torsdag kan blive kold.

- Natten til torsdag kan give udbredt nattefrost, og der skal man selvfølgelig også holde øje med glatte veje, for når der samtidig er regnbyger, så kan det give isglatte veje, siger Andreas Nyholm.

Også weekenden tegner grå og våd. Lørdagen står på regn det meste af dagen og mange skyer.

/ritzau/