Efteråret kommer for alvor i weekenden

Efteråret har indtil videre budt på lunt og mildt vejr, men i weekenden melder regn og hård vind sig på banen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver brug for regntøjet i weekenden, hvor der driver flere regnbyger ind over landet. Men temperaturerne holder sig stadig på den lune side, og der bliver også plads til solen, lyder vejrprognoserne fra DMI.

- Der er lidt for enhver efterårssmag, siger vagtchef Michael Skelbæk fra DMI.

- Vi skal heldigvis ikke kæmpe med kulde endnu. Vi må nøjes med det mere almindelige efterårsvejr med blæst og regn, tilføjer vagtchefen.

Lørdag er bygedag 

Der kommer forskellige former for regnvejr i løbet af weekenden. Lørdag bliver en bygedag, men solen kommer også til at skinne mellem skyerne.

Selv om søndagen begynder tør og solrig i de sydvestlige egne, så bevæger et regnvejr sig ind over landet vestfra i løbet af dagen. DMI forventer 3 til 5 millimeter regn de fleste steder, men lokalt kan der godt falde 7 til 8 millimeter.

Stadig lunt

Dagtemperaturerne vil i weekenden ligge mellem 12 og 15 grader, mens nattemperaturerne er 3 til 4 grader lavere.

- Det er lunt for sidste halvdel af oktober, men det er ikke usædvanligt. Vi skal bare et år tilbage, da vi målte næsten 21 grader den 20. oktober, og der er flere andre eksempler, siger Michael Skelbæk.

- Og selv om vi kan glæde os over frostens fravær, så skal den nok komme - bare ikke i den kommende periode, siger han.

Op til kuling 

Vejret vil til gengæld vise sig fra sin lidt mere blæsende side.

- Vi er inde i en periode, hvor flere nordøstgående lavtryk skal passere Syd- og Mellemskandinavien, og det kan oversættes til både blæst og regn hos os. Søndag bliver vinden jævn til hård og ved vestkysten helt op til kuling, siger Michael Skelbæk.

Det blæsende og regnfulde efterårsvejr ser også ud til at forsætte ind i begyndelsen af den kommende uge.

/ritzau/