Efter storm kommer sol

Når stormen og blæsten har lagt sig, bliver det en lys weekend, hvor solen viser sig - men det bliver koldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solbriller kan blive nødvendige at få på i løbet af weekenden, men de skal dog kombineres med varmt tøj, der helst også skal være vand- og vindtæt.

Sådan lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der lover en lys weekend, hvor solen titter frem.

- Lørdag bliver en dag med sol og byger, og nogle af bygerne kan være med hagl i. Det kan blive lidt køligt, men det bliver en ret lys dag med lidt sol af og til, siger meteorolog Frank Nielsen.

Først skal fredagens storm dog lige overstås. Den topper omkring midt på fredagen og bliver værst ved vestkysten - men den trækker også spor til lørdagen.

- Lørdag er det en dag, hvor vinden fortsætter med at aftage. Vi starter op med en hård vind til kuling, som aftager langsomt. Og omkring fem graders varme og lidt frost til natten, siger han.

Dagtemperaturerne kommer til at ligge mellem to og syv grader i weekenden, hvor det bliver koldest lørdag. Men vinden kan få det til at føles endnu koldere.

- To grader og kuling, som nogen vil opleve på deres tur ud og købe julegaver, vil føles som 15 graders frost.

- Det er rigtig koldt, hvis man ikke har fået vintertøjet på, også selv om solen skulle titter frem af og til, siger Frank Nielsen.

- Søndag starter helt pænt op med noget sol især i den østlige del af landet, men senere på dagen trækker det op med skyer fra vest, og der kan komme lidt regn af og til i den vestlige del af landet, siger han.

Og selvom vinteren er over os, så er det småt med snevejret ud over de enkelte hagl- og sludbyger. Derfor kan man godt kalde det en mild start på vinteren, siger meteorologen.

- Specielt hvis man tænker tilbage på, hvordan det var sidste år, så er det jo meget mildt. Men man skal stadigvæk som trafikant være opmærksom på, at der kan være isglat på vejene om morgenen, siger Frank Nielsen.

/ritzau/