Efter snestorm: SOS Dansk Autohjælp og Falck har stadig travlt

SOS Dansk Autohjælp og Falck melder mandag formiddag samlet set om cirka 300 sager som følge af det kolde vintervejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om weekendens snestorm er så godt som overstået, har SOS Dansk Autohjælp og Falck stadig travlt på vejnettet.

Indtil videre har de to selskaber mandag formiddag i alt modtaget i omegnen af 300 opkald fra borgere, der af forskellige årsager har haft brug for hjælp rundt om i regionen.

- Det startede, da folk skulle ud for at møde på arbejde, hvor der bl.a. har været behov for starthjælp på grund af frosten, fortæller vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp Anette Juncher. Hun suppleres af Ann Lübbers, der er kommunikationskonsulent hos Falck.

- Der er nok at se til, men vi arbejder på højtryk. Der er primært tale om folk, som ikke kan starte bilen, eller som er kørt fast, og det er de sager, vi prioriterer lige nu, fortæller hun.

Rigtig mange fritrækninger

I weekenden mellem lørdag klokken 20 og søndag klokken 15 fik SOS Dansk Autohjælp, på grund af snestormen, ikke færre end omkring 460 anmeldelser fra bilister i TV ØSTs sendeområde, mens tallet hos Falck lød på cirka 200.

- Der var primært rigtig mange fritrækninger i det sjællandske område, men vi havde selvfølgelig også andre opgaver, som naturligt følger med dårligt vejr, siger Anette Juncher.

Også Falck trak biler fri, ligesom de, som det er tilfældet i dag, ydede starthjælp for en lang række af bilister.

- Folk kom f.eks. ud til deres biler og opdagede, at batterierne ikke duede, eller også var de måske ikke forberedte på snevejret og havde derfor ikke de rigtige dæk på, siger Ann Lübbers.