Efter indbrudsbølge på campingpladser - sådan undgår du tyveri

Flere campingpladser har haft ubudne gæster de senest par dage. Politiet giver her de bedste råd til, hvordan man skal forholde sig som campist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var der flere indbrud på Tempelkrogens Familiecamping i Holbæk og i fredags var der indbrud på campingpladsen på Feddet.

- Det er anden gang i år. De har været overalt, siger Kasper Kristensen, administrerende chef på Feddet Camping.

- Problemet er jo, at de er snu. De arbejder godt og effektivt. De ved jo, hvordan de skal holde øje, og hvad de skal tage.

Campingfolket kan hjælpe hinanden

Campingfolket hjælper hinanden med advarsler og råd. De har også anmeldt alle tyverierne til politiet. Det er ikke altid, at politiet kan gøre så meget, men de gør, hvad de kan, garanterer Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi modtager anmeldelser og så spørger vi de forurettede, om der er nogle spor at gå efter, som vi kan bruge i vores efterforskning. Er der et signalement? Kan de stjålne effekter efterlyses? Har de et serienummer? Fortæller Martin Bjerregaard, pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

- Stjæler man fx en ipad, vil der typisk være et serienummer. Stjæler man en pung eller noget tøj eller andet værdifuldt, er der næppe noget serienummer, siger han.

i de tilfælde kan det være sværere for politiet at opklare tyverierne.

Til gengæld kan man som campist selv tage sine forholdsregler.

Gode råd: Sådan undgår du indbrud på campingpladsen