Ebbensgaard: Supersygehus skal til Køge (Video)

Køge Sygehus vil i fremtiden blive Region Sjællands super-sygehus. Her er det i hvert fald planen, at mange specialer skal samles og tage opgaver fra sygehusene i Næstved og Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge regionsformand Kristian Ebbensgaard (V) er det i Køge at specialerne skal samles, samtidig med at sygehuset også vil være ét af regionens fire akutsygehuse, skriver Dagbladet. De øvrige tre akutsygehuse er Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster,

- Vi har købt præmissen om at samle specialerne på et akutsygehus for at få del i midlerne til sygehusbyggeri, og det er ikke svært at placere, når vi står her i aften, hvor der både er mulighed for udbygning, en god infrastruktur, let tilgængelighed og ikke mindst gode muligheder for at rekruttere personale, sagde Kristian Ebbensgaard på borgermødet, der blev afholdt på netop Køge sygehus.

Her åbnede regionsformanden altså  for et kompromis i striden om antallet af akutsygehuse, som måske vil gøre det muligt for regionen at få del i de 10 milliarder kroner, der fordeles i 2010.

Ved at udpege Køge Sygehus til specialesygehus  udløste Ebbensgaard samtidig en mere usikker fremtid for sygehusene i Roskilde og Næstved, der i regionens nuværende sygehusplan er udpeget til specialesygehuse.

Nu tegner det til, at de på langt sigt  hverken får specialer eller akutfunktion. Men de vil fortsat eksistere, fastslog regionsrådsformanden.

- Vi investerer i seks sygehuse, for det har vi brug for. De fire akutte (Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F.) samt Roskilde og Næstved. Vi kan ikke bare lægge alle sygehuse sammen på tre sygehuse, for sådan er verden ikke. Det er alt for unuanceret, lød det fra Kristian Ebbensgaard.

 

[video:flv:090331_koege_sygehus1.flv]