¨

- For dyrt at holde småøer i live

Foto: TV ØST

Sælg småøerne til rigmænd, så kommunerne ikke længere skal ofre millioner af kroner på at holde øerne i live, lyder det fra forskeren Jørgen Møller i Politiken.

De mindste øer rundt om i landet bør lukkes og sælges til danske og udenlandske erhvervsfolk, rigmænd og fonde, så de kan gøre øerne til kongrescentre, jagtreservater eller måske endda eksklusive kasinoøer.

Sånda lyder forslaget fra Jørgen Møller, der er lektor forsker ved Aalborg Universitet med speciale i lokalplanlægning, landsbyer og lokalsamfund i dagens udgave af Politiken.

Dyrt for kommunerne

Han stiller nemlig spørgsmålstegn ved det fornuftige i, at kommuner med småøer bruger mange millioner af kroner på at holde liv i nogle øer, hvor befolkningstallet er meget lavt.

- Vi trænger i den grad til en fordomsfri debat om, havd vi skal bruge øerne til - især dem, der har 15, 20 eller 25 indbyggere. Det er simpelthen for dyrt for kommunerne og samfundet at holde dem i live, siger han til Politiken.

Venstres ordføre, Thomas Danielsen afviser, at øerne bør sælges, men hilser en fordomsfri debat velkommen. Liberal Alliances ordfører, Henrik Dahl, kalder forslaget flere privatejede øer for en spændende model, der ikke bare kan afvises.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App