¨

Dyrt at have bil i 2012

Foto: TV ØST

FDM forudser, at det vil blive dyrere at have bil til næste år.Danske bilejere kan se frem til stigende udgifter på mellem fire og 12 procent i 2012.

2012 bliver et dyrt år at være bilejere med stigninger i udgifterne på op mod 12 procent. Det skriver FDMs medlemsmagasin Motor.

- Samlet set vurderer vi, at udgifterne til at holde bil stiger med fire til 12 procent, siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.

Det er dog særligt bilens værditab, der vil kunne mærkes. Den post har i flere år været nogenlunde konstant, men nu presses brugtvognspriserne fra flere sider. Det betyder, at hvor man tidligere sagde, at en bil var fire til fem år om at miste halvdelen af sin værdi, tager det i visse tilfælde nu bare tre år,” Når netop værditabet ser ud til at blive så kraftigt det kommende år, skyldes det blandt andet privates appetit på de helt små og billige biler fremfor familiebiler.

Også markedet for privatleasing presser priserne og så er er der kommet mange af de såkaldte demobiler på markedet. Begge dele beskattes lagt mere gunstigt, end det almindelige bilkøbere slipper med.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App