Dyreværn advarer: Din hund risikerer at dø i den varme bil

​Dyrenes Beskyttelse fraråder at efterlade de firbenede venner i bilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert år dør hunde i varme biler. De efterlades af ejere, der ikke tager højde for, hvor varm en bil kan blive.

Og med udsigt til høje temperaturer i den kommende uge fraråder Dyrenes Beskyttelse at efterlade hunde i bilen, også selvom det kun drejer sig om kort tid.

Det kan nemlig være hårdt for hundene at opholde sig i den varme bil, fordi de har sværere ved at komme af med varmen, end mennesker har. Hvor mennesker kan svede varmen ud af kroppen, kan hunde kun komme af med varmen gennem trædepuderne og munden.

quote Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke

Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse

Hvis hunden efterlades i en varm bil, kan det ifølge dyreværnsorganisationen blive kritiske for menneskets bedste ven.

- Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde, udtaler familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, i en pressemeddelelse.

Lad hunden og katten blive hjemme

Han opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme.

Forholdsregler for dyr i bilen

Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke. Det vil sige, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme op på 40-50 grader.

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, siger Jens Jokumsen.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 har det seneste år registreret 100 sager med hunde, der er blevet efterladt i varme biler.

Sådan hjælper du et dyr med hedeslag