Dyrere busser

Kommuner frygter, at prisstigninger i busserne malker den kollektive trafik for passagerer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Busbilletten står til at blive dyrere til næste år, efter regeringen har givet de regionale trafikselskaber mulighed for at hæve prisen med 4,8 procent.

- Hvis de her prisstigninger føres ud i livet, vil det betyde færre passagerer i vores busser, siger Holbæks viceborgmester Jens Stenbæk (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening.

Han opfordrer derfor regeringen til at hjælpe de regionale trafikselskaber, så de ikke udnytter muligheden for at hæve billetprisen.

- I forhold til busserne betyder det, at regioner og kommuner skal have midler til at støtte trafikselskaberne, så det ikke går ud over passagerne, hverken med dyrere billetter eller færre busser, siger Jens Stenbæk til Ritzau.

Prisstigningen bliver mulig, fordi regeringen godt nok har indført et loft over stigninger i billetpriser i busser og tog, men dette loft bliver reguleret efter løn- og prisudvikling samt udgifter til brændstof. Dermed får trafikselskaberne ifølge Kommunernes Landsforening mulighed for at skrue prisen op med næste fem procent, selv om den generelle prisstigning i samfundet forventes at bliver tre procent.

 


Nyhedsoverblik