Dyreforening imod aflivning af hvalpe

Dyrenes Beskyttelse forstår ikke forslaget om, at alle hvalpe uden stamtavle skal aflives. Det kan ikke lade sig gøre, mener hundesagkyndig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundesagkyndig hos Dyrenes Beskyttelse Torben Elmedal kalder Venstres forslag om at aflive alle hundehvalpe uden stamtavler for uigennemtænkt.

Og det er simpelthen uigennemførligt, for man vil skulle aflive op mod 40.000 hundehvalpe hvert år.

- Forestil dig, at man får et kuld hvalpe og kører hen på politistationen, som i forvejen ligger langt væk, og beder dem aflive dem. Hvor skal ressourcerne komme fra? Og hvem skal gøre det?, siger han.

Problemet med kamphunde består i, at den eksisterende hundelov ikke håndhæves, fordi politiet åbenbart ikke har ressourcer til det, mener Torben Elmedal.

- Løsningen må være, at regeringen sørger for, at hundeloven bliver håndhævet. Den eksisterende lov indeholder faktisk de elementer, der skal til, forklarer han og understreger, at der allerede findes krav om, at alle hunde skal registreres og have ansvarsforsikring.

- Det virker som om, at politikerne er begyndt at løbe om kap om at komme med det mest outrerede forslag. Lad nu udvalget, som de selv har nedsat, blive færdigt, siger han med henvisning til justitsministeriets særlige Hundeudvalg.

Udmeldingen kommer efter, at Venstres dyrevelfærdsordfører, Flemming Møller, i torsdagens Jyllands-Posten foreslår, at alle hunde hvalpe uden stamtavle bør aflives.