Dyre bid

Muskelhunde står for knap fem gange flere skader end familiehunde. Det skal koste mere i forsikring, mener Topdanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Schæfer, Mastiff eller Bulldog. Ja, hundens race spiller en stor rolle i forhold til, hvor ofte den laver ulykker. Det viser en ny undersøgelse af forsikringsselskabet Topdanmarks hundeskader over de seneste fem år.

- En muskelhund som en Amerikansk Staffordshire Terrier udretter 4,7 gange flere skader end en Labrador Retriever, som er en typisk familiehund, siger kommunikationschef i Topdanmark, Jens Langergaard til Ritzau.

Det får nu selskabet til at sætte spørgsmålstegn ved præmien for en hundeansvarsforsikring, som årligt beløber sig til 389 kroner, uanset hvilken race hundeejeren forsikrer.

- Den store forskel mellem hunderacerne får os til at overveje at lave forskellige tariffer, så ejerne betaler forsikringspræmie i forhold til den risiko, deres hund udgør, siger Jens Langergaard og skyder på, at der bliver tale om en præmie, der er op til tre gange større end i dag.

Ejere af familiehunde skal ikke glæde sig for tidligt. Ifølge Jens Langergaard er der ingen planer om at sænke tariffen for dem.

Topdanmark forsikrer omkring hver sjette af de 450.000 hundeejere i Danmark, som har pligt til at tegne
hundeansvarsforsikring.