Dyr dør på stribe

5 millioner dyr dør hvert år på de danske veje, og april og maj måneder er 2 af de måneder, hvor flest dyr mister livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er farligt at være dyr lige nu. April og maj er 2 af de måneder på året, hvor flest dyr dør på de danske veje.

- Alle dyrene er i gang med forberedelserne til ynglesæsonen, og der sker i det hele taget en masse. Rådyrene skubber lammene fra sidste år væk, fordi de skal til at have nye, bukkene forsvarer eller finde nye territorier og slås med rivalerne, og når dyrene er i bevægelse, krydser de flere veje, og det er med til at give flere uheld, lyder det fra Michael Cralen, der er biolog i Dyrenes Beskyttelse.

5 millioner dyr

På landsplan dør 5 millioner dyr om året på vejene. De 3 millioner er ifølge Dyrenes Beskyttelse padder som frøer og tudser, mens fugle og pattedyr fordeler sig med 1 million af hver.

Det er oftest påkørsler af større dyr, som bliver ringet ind til Dyrenes Beskyttelse og Falck. Allan Bruun Rasmussen, der er vildtkonsulent i Falck, fortæller, at der her i regionen bliver kørt 1000 hjortevildt henover april og maj, og de 2 måneder er sammen med oktober og november den tid på året, hvor flest dyr bliver påkørt.